بوی طبیعی ادرار
بوی ادرار نیز می تواند نشانگر بیماری باشد. بوی طبیعی ادرار اندكی معطر و اسیدی است.
مصرف ویتامینها به ویژه ویتامین B6 وزرد چوبه، بوی ادرار را تغییر می دهند.
بوهای غیر طبیعی ادرار:
بوی آمونیاك: نشانه كم آبی بدن و غلظت بالای ادرار و عفونت است. همچنین ادرار پس از مدتی كه در دمای اتاق بماند، باكتری ها، اوره ی موجود در ادرار را به آمونیاك تبدیل می كنند.
بوی تعفن و بوی ماهی: عفونت باكتریایی كلیه، مثانه و مجاری ادراری
بوی شیرین: دیابت (وجود گلوكز در ادرار)
بوی رطوبت: بیماری كبدی
بوی استون: دیابت، خستگی و گرسنگی شدید
عفونت مجاری ادراری به واسطه ی باکتری ها ایجاد می شود و البته باکتری می تواند هر بخشی از دستگاه ادراری را آلوده سازد. بروز این نوع عفونت در بین زنان، 10 بار بیشتر از مردان است. بیش از نیمی از زنان حداقل یک بار در طول زندگی، عفونت مجاری ادراری را تجربه می کنند. برای درمان عفونت مجاری ادراری باید باکتری ها از بین بروند و به این منظور باید مصرف غذاهای اسیدی زیاد شود، زیرا محیط اسیدی باکتری های مُضر را از بین می برد.
علایم و عوامل خطر عفونت مجاری ادراری
از مهم ترین علایم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* درد یا سوزش به هنگام دفع ادرار
* تکرر ادرار
* وجود خون در ادرار
* درد در قسمت زیر شکم
* تب به ویژه در نوزادان و کودکان
از عوامل خطر به وجود آمدن عفونت مجاری ادراری، می توان دیابت، بارداری، باکتری اشریشیاکلی، استفاده از محصولات قوی پاک کننده پوست، استفاده از قرص های ضد بارداری، مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها و انسداد مجاری ادراری به دلیل تومور یا توده بدخیم را نام برد.
درمان عفونت مجاری ادراری
برای درمان عفونت مجاری ادراری، از چندین نوع آنتی بیوتیک معمولاً به مدت 7 تا 10 روز استفاده می شود که به دستور پزشک معالج صورت می گیرد، ولی درمان های جایگزین هم می توانند به بهبود علایم عفونت مجاری ادراری کمک کنند.
مهم ترین توصیه های تغذیه ای که در این رابطه می توان به آن ها اشاره نمود، عبارت هستند از:
* در طول روز، زیاد مایعات بنوشید. از مصرف نوشیدنی های شیرین و آب میوه های شیرین شده پرهیز کنید. میزان توصیه شده 6 تا 8 لیوان آب تصفیه شده در روز است.
منبع: رهجو