درمان سرطان كليه با اينلتيا

[sbu_post_image]

 داروی اينلتيا

درمان سرطان كليه با اينلتيا

داروي جديد براي نوع پيشرفته سرطان كليه تاييد شد

 سازمان غذا و داروي آمريكا دارويي موسوم به اينلتيا (آگزي تينيب) را براي درمان سرطان پيشرفته كليوي در بيماراني كه به ساير روش‌هاي درماني و ساير داروهاي ضدسرطان پاسخ مثبت نشان نمي‌دهند، تاييد كرد. غده سرطان سلولي كليوي يا همان كارسينوم كليه نوعي از سرطان كليه است كه از بافت مرتبط كننده لوله‌هاي ظريف و باريك كليوي منشا مي‌گيرد. سازمان غذا و داروي آمريكا در در بيانيه جديدي اعلام كرد داروي اينلتيا (آگزي تينيب) توليد پروتئيني را متوقف مي‌سازد كه به رشد تومور در اين بافت كليوي كمك مي‌كند. در آزمايشي روي 723 بيمار مبتلا به سرطان پيشرفته كليه معلوم شد كه شايعترين عوارض جانبي اينلتيا (آگزي تينيب) شامل اسهال، فشار خون بالا، خستگي، از دست دادن اشتها، تهوع، ضعيف شدن صدا، كاهش وزن، ضعف و يبوست هستند. از آنجا كه در برخي افراد اينلتيا (آگزي تينيب) موجب خونريزي مي‌شود كارشناسان اين سازمان تاكيد دارند كه بيماران حتما بايد تحت كنترل دقيق پزشك اورولوژی خود و بعد از مشاوره كامل اينلتيا (آگزي تينيب) را مصرف كنند. اينلتيا (آگزي تينيب) در بازار با نام تجاري pfizer توزيع مي‌شود.
به گزارش ايسنا، کارسينوم‌ کليه‌ عبارت‌ از نوعي سرطان کليه است كه معمولا در افراد بالاي 40 سال‌ و در مردان‌ بيشتر از زنان‌ بروز مي‌كند. علائم شايع كارسينوم كليه شامل ايجاد يک‌ توده‌ سفت‌ بزرگ‌ شده‌ در شکم‌، کاهش‌ وزن‌ و اشتها، تب خفيف‌ و مداوم، استفراغ‌، درد خفيف‌ شکمي‌ و قرمز يا تيره‌ شدن‌ ادرار در اثر خونريزي‌ از تومور هستند. اگر تومور به اندازه‌اي‌ بزرگ‌ شود که‌ منجر به نارسايي‌ کليه شود علايمي چون خستگي‌ و ضعف‌ فزاينده‌، سردرد،‌ تنفس‌ بدبو،‌ تهوع‌، استفراغ‌ يا اسهال،‌ تنگي‌ نفس‌، درد قفسه‌ سينه و خارش‌ پوست‌ بروز مي‌كنند. عوارض احتمالي اين سرطان در صورت پيشرفت، گسترش‌ بيماري به‌ ساير اعضاي‌ بدن‌، بويژه كبد، ريه‌ها و مغز و استخوان‌ها پيش‌ از شناسايي‌ تومور اوليه‌ در کليه و نيز نرم‌ شدن‌ استخوان‌ها و افزايش‌ استعداد ابتلا به‌ عفونت‌هاي‌ مجاري‌ ادرار در مراحل بعدي است. به گفته متخصصان؛ در حال‌ حاضر نمي‌توان‌ از اين سرطان پيشگيري‌ كرد اما در هر حال به افرادي كه سابقه خانوادگي ابتلا به اين سرطان را دارند توصيه مي‌شود به طور مرتب براي‌ معاينه‌ به متخصص مراجعه‌ كنند.

منبع: پزشکی بالینی

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان