پروتز آلت برای درمان اختلال نعوظ و بیماری پیرونی

پروتز-آلت

توانایی رسیدن به نعوظ و حفظ آن حین رابطه جنسی برای حفظ غرور مردانه و اعتماد به نفس آقایان بسیار مهم است و بر میزان صمیمیت زوجین و لذت بردن آنها از رابطه زناشویی نیز تاثیر می‌گذارد. منظور از اختلال نعوظ (ED) (لینک به مقاله اختلال نعوظ) این است که مرد نمی‌تواند به نعوظ برسد یا سفتی و شق‌شدگی آلت را به اندازه کافی برای تجربه یک رابطه جنسی رضایت‌بخش حفظ کند.

برخی آقایان دچار اختلال نعوظ تصمیم می‌گیرند که مشکلشان را از طریق انجام دادن جراحی ایمپلنت یا پروتز آلت اصلاح کنند. آقایان به کمک پروتز آلت می‌توانند به نعوظ برسند. پروتز آلت درمان موثری برای بازیابی فعالیت جنسی مرد و همسرش است و چون به زوجین اجازه می‌دهد که هر زمان می‌خواهند رابطه جنسی داشته باشند، میزان رضایت از رابطه جنسی را به 95 درصد می‌رساند.

چنانچه روش‌های درمان مختلف کمکی به رفع اختلال نعوظ نکند یا بیمار نتواند این روش‌ها را تحمل کند، پروتز آلت روش موثری برای بازیابی فعالیت جنسی آقایان خواهد بود.

تشخیص مناسب بودن پروتز آلت


پزشکان می‌توانند انواع اختلال نعوظ را درمان کنند؛ برخی آقایان به دلیل انجام رادیکال پروستاتکتومی، یعنی برداشتن غده پروستات دچار اختلال نعوظ می‌شوند، برخی بیماران مردان جوانی هستند که در اثر آسیب‌دیدگی دچار این اختلال شده‌اند و عده‌ای از بیماران مبتلا به این اختلال، مردان مسن‌تری هستند که به آنها گفته شده است، نگران این موضوع نباشند یا این که اجازۀ بعضی درمان‌ها به دلیل سن بالا به آنها داده نشده است. اختلال نعوظ تمام این گروه‌ها قابل درمان است و پزشکان می‌توانند تمام مراحل این بیماری را با بهره‌گیری از روش‌های مختلف از قبیل قرص، آمپول، دستگاه وکیوم، شیاف و جراحی درمان کنند.

پزشکان در مواجهه با اختلال نعوظ نیز مانند هر بیماری دیگری سعی می‌کنند که بیمار را با استفاده از ساده‌ترین و کم‌تهاجمی‌ترین روش ممکن درمان کنند. بنابراین پزشکان قبل از آن که جراحی پروتز آلت را توصیه کنند، ارزیابی و معاینه جامعی را برای تشخیص افتراقی مشکلات سیستمی یا دیگر بیماری‌های دامن زننده به ناتوانی جنسی انجام می‌دهند. روش‌های مختلفی برای درمان اختلال نعوظ به کار برده می‌شود که از آن جمله می‌توان به تجویز داروهای خوراکی مانند ویاگرا، تزریق، دستگاه وکیوم و شیاف اشاره کرد. چنانچه این درمان‌ها موثر نباشد، جراحی پروتز آلت پیشنهاد می‌شود. جراح پروتز را مستقیماً داخل آلت و کیسه بیضه (اسکروتوم) قرار می‌دهد تا به این ترتیب بیمار بتواند به نعوظ برسد.

انواع پروتز آلت


انواع-پروتز-آلتپروتز آلت در دو نوع قابل باد کردن و میله‌های نیمه سخت وجود دارد.

پروتز آلت قابل باد کردن

پروتز آلت قابل باد کردن از چند بخش تشکیل می‌شود. این پروتز دارای دو سیلندر است که داخل آلت قرار می‌گیرند و با لوله به کیسه آب نمکی که در پایین شکم بیمار قرار دارد، متصل می‌شوند. دستگاه به پمپ جای گرفته در کیسه بیضه متصل می‌شود. وقتی پمپ فشار داده می‌شود، آب نمک سیلندرهای قابل باد شدن را پر می‌کند. برای تخلیه سیلندرها کافی است که دکمه روی پمپ فشار داده شود.

میله‌های نیمه سخت

میله‌های نیمه سخت از سیم‌پیچ‌ها یا سیم‌های فلزی تهیه می‌شود و روکشی سیلیکونی دارد. جراح این میله‌ها را داخل آلت تناسلی مرد قرار می‌دهد. وقتی این نوع پروتز در آلت کار گذاشته می‌شود، آلت همواره در حالت نعوظ باقی می‌ماند. پروتز نیمه سخت بهترین انتخاب برای مردانی است که چون نمی‌توانند به خوبی از دستشان استفاده می‌کنند، احتمالاً استفاده از پروتز متصل به پمپ برایشان سخت خواهد بود.

هیچ یک از این دو نوع پروتز تاثیری بر ارگاسم یا انزال نمی‌گذارد. بااین حال مدتی طول می‌کشد تا زوجین به وجود دستگاه عادت کنند.

چون بخش اعظم بافت نعوظ باید برداشته شود تا فضا برای جایگذاری پروتز ایجاد شود، آقایان بعد از انجام جراحی نمی‌توانند خودشان به نعوظ برسند. به همین دلیل جراحی ایمپلنت آلت صرفاً زمانی توصیه می‌شود که نتیجه رضایتبخشی از درمان‌های دیگر به دست نیامده باشد یا بیمار از عوارض جانبی درمان‌های دیگر ناراحت باشد.

متقاضی ایده‌آل پروتز آلت


جراحی ایمپلنت آلت برای کلیه آقایانی که نتوانسته‌اند مشکل اختلال نعوظ را با درمان دارویی و روش‌های دیگر برطرف کنند یا نمی‌توانند عوارض این درمان‌ها را تحمل کنند، مفید است. موارد شدید اختلال نعوظ غالباً پی‌آمد ابتلا به بیماری‌های جدی مانند دیابت یا ناراحتی قلبی یا از عوارض سرطان پروستات است. همچنین اگر آلت در اثر ابتلا به عارضه‌ای مانند بیماری پیرونی بدشکل شده باشد، جراحی پروتز آلت درمان موثری خواهد بود؛ به تشکیل شدن بافت همبند جای زخمی که باعث خم شدن آلت بشود، بیماری پیرونی می‌گویند.

آیا محدودیت سنی یا سلامتی برای انجام جراحی پروتز آلت وجود دارد؟


پزشکان جراحی پروتز آلت را بر روی بیماران بیست تا نود ساله انجام می‌دهند؛ اختلال نعوظ در سنین پایین پی‌آمد آسیب‌دیدگی است. آقایانی که فکر می‌کنند برای جراحی پروتز آلت بیش از حد پیر یا بیمار هستند، می‌توانند با مراجعه به یک جراح مجرب از نتایج رضایت‌بخشی برخوردار گردند. پزشکان جراحی ایمپلنت آلت را با موفقیت بر روی مردان مبتلا به عارضه‌های پیچیده‌ای مانند دیابت، بیماری قلبی، دارای اندام پیوندی و … انجام داده‌اند.

جراحی پروتز آلت چقدر طول می‌کشد؟


جراحی هر دو نوع پروتز آلت، عملی سرپایی است و ظرف 90 دقیقه یا کمتر به اتمام می‌رسد. برای این که زخم جراحی به خوبی التیام پیدا کند، استفاده از دستگاه حداقل تا شش هفته بعد از عمل ممنوع است.

سوالات متداول


آیا پروتز آلت دیده می‌شود یا برای دیگران قابل تشخیص است؟

خیر، دستگاه داخل بدن جای دارد و اصلاً از بیرون دیده نمی‌شود. بیمار پروتز را با فشار دادن پمپ کوچکی که داخل کیسه بیضه قرار داده شده است، باد یا تخلیه می‌کند.

فرآیند بهبود بعد از جراحی پروتز آلت چگونه است؟

دوران نقاهت بعد از عمل معمولاً دو تا سه هفته طول می‌کشد. بیماران معمولاً می‌توانند بعد از گذشت دو تا سه روز در محل کار حاضر شوند. اکثر بیماران می‌توانند فعالیت جنسی را ظرف یک ماه از سربگیرند.

آیا جراحی پروتز آلت عملی با حداقل تهاجم است؟

جراحی پروتز آلت عملی با حداقل تهاجم محسوب می‌شود، چون فقط از طریق ایجاد کردن یک برش سه تا چهار سانتی‌متری، ظرف 15 ـ 20 دقیقه و به صورت سرپایی انجام می‌شود. دوران نقاهت این عمل بسیار کوتاه است و فقط به چند روز مرخصی نیاز دارد. به لطف روش جدیدی که در 20 سال گذشته در بسیاری از کلینیک‌ها به کار برده می‌شود، میزان جدا کردن بافت از داخل آلت به حداقل رسیده است. این تکنیک جدید جراحی پروتز آلت مردانی را که پیش از این عمل برداشتن پروستات را انجام داده‌اند، ساده‌تر از گذشته می‌کند. خطرات و عوارض احتمالی نیز در پی انجام شدن عمل به روش ساده‌تر، کارآمدتر، کم‌تهاجمی‌تر و سرپایی کاهش یافته یا حذف شده است.

پروتز آلت چه تاثیری بر زندگی جنسی می‌گذارد؟

آلت چه تاثیری بر زندگی جنسی میگذارد؟ minوقتی آلت باد می‌شود، پروتز آلت را مانند حالت نعوظ طبیعی، سفت و حجیم می‌کند. هرچند طول آلت در اکثر موارد نسبت به نعوظ طبیعی کوتاه‌تر می‌شود، البته مدل‌های جدیدتر سیلندرهایی دارند که طول، ضخامت و سفتی آلت را افزایش می‌دهد.

پروتز آلت حس پوست آلت یا توانایی مرد را در رسیدن به ارگاسم تغییر نمی‌دهد. انزال نیز تغییری نمی‌کند. بااین حال وقتی پروتز در آلت قرار داده می‌شود، ممکن است رفلکس نعوظ طبیعی از بین برود. مردان معمولاً نمی‌توانند بدون باد کردن پروتز به نعوظ برسند. اگر پروتز برداشته شود، مرد هرگز نمی‌تواند نعوظ طبیعی را دوباره تجربه کند.

ایمپلنت آلت چقدر موثر است؟

تقریباً 90 ـ 95 درصد پروتزهای قابل باد کردن نعوظی را تولید می‌کنند که برای مقاربت مناسب است. نرخ رضایت جراحی پروتز بسیار بالا است و معمولاً 80 ـ 90 درصد آقایان از نتیجه عمل رضایت دارند و اگر به گذشته برگردند، حاضرند که این عمل را دوباره انجام بدهند.

آیا جراحی پروتز آلت عملی ایمن است؟

بعد از هر عملی احتمال بروز عوارض وجود دارد. عوارض مربوط به جراحی پروتز آلت عبارت است از:

  • خونریزی غیرقابل کنترل بعد از جراحی که احتمال عمل مجدد را ضروری می‌سازد.
  • عفونت
  • ایجاد بافت همبند جای زخم
  • تحلیل رفتن بافت دور پروتز
  • از کار افتادن مکانیکی پروتز

اگر دچار عفونت بشوم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

اگر بیمار بعد از جایگذاری پروتز دچار عفونت شود، باید  بستری شود تا پروتز به طور کامل از آلت بیرون آورده شود. ممکن است جراح بتواند بلافاصله بعد از خارج کردن پروتز عفونت کرده، پروتز دیگری را در آلت قرار بدهد. جایگذاری هم‌زمان پروتز جدید به منظور جلوگیری از منقبض شدن آلت و ایجاد جای زخم که بعد از عفونت پروتز رخ می‌دهد، انجام می‌شود. اگر نوع باکتری عامل عفونت مشخص نباشد، بیمار باید دو تا سه هفته آنتی بیوتیک درون وریدی دریافت کند. چنانچه پروتز جدید بلافاصله در آلت قرار داده نشود، می‌توان ایمپلنت آلت را در آینده انجام داد، اما آلت در این حالت بسیار کوتاه‌تر می‌شود، عمل بسیار سخت‌تر می‌شود و خطر سوراخ شدن میزراه و نارضایتی بیمار بالاتر می‌رود. از آنجایی که عفونت عارضه نادری است و جراحی آلتی که در اثر تشکیل بافت همبند جای زخم کوتاه شده است، بسیار دشوار است، جایگذاری مجدد پروتز بعد از عفونت باید فقط توسط پزشک مجرب انجام شود.

آیا اندازه نعوظ با پروتز و تزریق در آلت یکسان است؟

اندازه نعوظ با پروتز با اندازه آلتی که پس از تزریق به نعوظ می‌رسد، یکسان است. تفاوت این دو روش در میزان نرمی آلت است. آلتی که پروتز در آن قرار گرفته است، هرگز به اندازه آلت بدون پروتز کوچک و کوتاه یا نرم نخواهد شد. آقایانی که جراحی پروتز آلت انجام داده‌اند، بسیار بیشتر از آنهایی که تزریق را امتحان کرده‌اند، از نعوظ رضایت دارند. رسیدن به این آمار بسیار آسان است، چون تمام بیمارانی که جراحی پروتز آلت انجام می‌دهند، تزریق را قبلاً امتحان کرده‌اند.

آیا جایگذاری پمپ فعالیت بدنی و ورزش را به نوعی مختل می‌کند؟

آقایان بعد از جراحی پروتز نیز می‌توانند بدون هیچ محدودیتی در فعالیت‌های ورزشی شرکت کنند. البته شکی نیست که بعد از این عمل نیز مانند هر عمل دیگری باید احتیاط کنند. چنانچه بیمار به دوچرخه‌سواری علاقه داشته باشد، موقعیت پمپ اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. بیمار باید زین دوچرخه را با زین پهن‌تری که یک شکاف در وسط دارد، عوض کند. شنا کردن نیز بعد از جراحی پروتز آلت اشکالی ندارد.

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان