ارکیدکتومی orchidectomy

ارکیدکتومی

 

ارکیدکتومی

ارکیدکتومی orchidectomy

ارکیدکتومی

مداخله درمانی

آی‌سی‌دی-۹-سی‌ام:

62.3-62.4

جراحی ارکیدکتومی یا تخلیه بیضه (به انگلیسی: orchidectomy)‏ یا جراحی حذف کانال اینگوینال یک روش جراحی برای حذف بیضه‌ها و طناب منوی از طریق برش در قسمت تحتانی شکم است. جراحی ارکیدکتومی یکی از روش‌های جراحی برای درمان سرطان بیضه یا جراحی تغییر جنسیت است و از روش‌های اخته کردن انسان به شمار می‌آید. این اقدام توسط یک ارولوژیست انجام می‌شود. دوران نقاهت این جراحی بسیار کوتاه است و معمولاً فرد در همان روز جراحی قادر به بازگشت به خانه‌است.

روش جراحی ارکیدکتومی

روش جراحی به این صورت است که ابتدا بیمار در موقعیت لیتاتومی قرار داده می شود، سپس ۴ الی ۶ سانتی‌متر بالاتر از استخوان شرمگاهی برش داده شده تا جراح به طناب منوی برسد، سپس بیضه‌ها از طریق کانال اینگوینال خارج می‌شود.

عوارض جراحی ارکیدکتومی


عوارض احتمالی جراحی ارکیدکتومی شامل خونریزی و عفونت است ؛ در حین جراحی ارکیدکتومی ممکن است طناب منوی آسیب دیده و باعث بی‌حسی در کشاله ران یا درد شود. تخلیه بیضه یا جراحی ارکیدکتومی یکی از اقدامات لارم برای ترنس‌های زن در جراحی تغییر جنسیت است. با جراحی ارکیدکتومی و حذف بیضه‌ها از ترنس‌های زن ترشح هورمون تستوسترون بسیار کم می‌شود. تستوسترون در افراد باعث ایجاد صفات ثانویه مردانه (مانند ریزش مو، کلفت شدن صدا، رویش مو در سینه و..) می‌شود که با جراحی ارکیدکتومی ترشح این هورمون را کم می‌کنند تا فرد در زمان مصرف استروژن برای به دست آوردن صفات زنانه دچار مشکل و تداخل نشود.

زمان جراحی ارکیدکتومی

بهترین زمان برای ارکیدکتومی در ترنس‌های زن ۳ تا ۴ ماه پیش از جراحی اصلی است. فاصله زیاد بین جراحی ارکیدکتومی و جراحی اصلی باعث تحلیل رفتن پوست بیضه و از دست دادن آن می‌شود این مورد به خصوص برای افرادی که مایل به جراحی پوستی هستند زیان‌آور است. بهتر است جراحی اصلی و جراحی ارکیدکتومی در یک روز انجام نشود زیرا باعث خستگی جراح و کم شدن کیفیت جراحی و عوارض همزمان جراحی اصلی و جراحی ارکیدکتومی می‌شود.

منبع : ویکی پدیا

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان