جراحي‌هاي ارولوژي زنان

جراحي‌هاي ارولوژي زنان
جراحي‌هاي ارولوژي زنان
جراحي‌هاي ارولوژي زنان

جراحي‌هاي ارولوژي زنان

ارولوژي زنان بيشتر به مشکلات افتادگي لگن، و بي اختياري ادرار مي پردازد. بسته به نوع مشکل و شرايط بيمار، درمان هاي دارويي يا جراحي توصيه مي شود. در جراحي‌هاي ارولوژي زنان از تکنيک‌هاي مختلف شامل استفاده از Tape و تزريق‌هاي داخل مثانه‌اي استفاده مي‌شود.

بي‌اختياري استرسي ادرار (Stress incontinence):

به خيس شدن بدون اختيار متعاقب مانورهاي خاصي مثل: خنده، زورزدن، سرفه و بلندکردن اجسام سنگين اطلاق مي‌شود. بي‌اختياري استرسي ادرار شايع‌ترين نوع بي‌اختياري در زنان است که 25%از جمعيت زنان را درگير مي‌کند.
بي‌اختياري استرسي ادرار بندرت در خانمهاي بدون زايمان ديده مي‌شود و احتمال آن با تعداد زايمان و سن بالا و چاقي مفرط افزايش مي‌يابد. اين مسئله در جوامع امروزي براي زنان بدليل حضور بيشتر آنها در اجتماع داراي اهميت ويژه‌اي است به طوري که نوع خفيف آن هم نيازمند درمان است.
درمان بي‌اختياري استرسي ادراري در سالهاي اخير دچار تحول شده و روشهاي درماني مؤثر متنوعي با تأثيرپذيري کافي ابداع گرديده است که بايد قبل از تعيين و استفاده از روش درماني خاص، بيمار توسط متخصص ارولوژي معاينه شده و ارزيابي‌هاي کلينيکي و پاراکلينيکي انجام شود. که در اين خصوص مي‌توان از تستهاي تشخيصي جديد از قبيل يوروديناميک (نوار مثانه) و … استفاده کرد. که پزشک را جهت تعيين نوع درمان، انتخاب و اجراي آن کمک خواهد نمود. روشهاي درماني در اين حيطه به دو گروه جراحي و غيرجراحي تقسيم مي‌گردند.

جراحي در درمان بي‌اختياري استرسي ادرار:

اين روش به طرق مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرد که مي توان آنها را به دو روش شکمي و واژينال تفکيک نمود. جديدترين روش کم‌تهاجمي کاربرد انواع تيپهاي مخصوص بوده که بدون برش جراحي مورداستفاده قرار گرفته و ومي‌توان در اکثر زنان به صورت سرپايي و با بي‌حسي موضعي آن را انجام داد. که از مزاياي آن بهبودي سريع بيمار و ميزان تأثيرپذيري زياد آن مي‌باشد. ولي در روشهاي شکمي نياز به برش جراحي و بيهوشي عمومی بوده که زمان عمل طولاني بوده و نياز به بستري شدن بيمار مي باشد. در صورتي که بيمار همزمان نياز به جراحيهاي لگني از قبيل برداشتن رحم و تخمدان داشته باشد اين روش پيشنهاد مي‌گردد.

درماني غيرجراحي درمان بي‌اختياري استرسي ادرار:

در اين روش از تکنيکهاي متفاوتي استفاده شده که مؤثرترين روش استفاده از فيزيوتراپي کف لگن (تمرینات کگلبيوفيدبک مي‌باشد.براي تصحيح بي‌اختياري استرسي ادرار درمانهاي دارويي جديدي وجود دارد که تأثير آنها از روشهاي غيرداروئي کمتر است. اما با صلاحديد پزشک کاربرد دارد.

منابع: tebbotan و mohebmed

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان