چرا به خاطر بي اختياري ادرار، احساس شرم مي کنيد؟
خيلي از مردم فکر مي کنند که عدم کنترل ادرار يا مدفوع، مشکلي شرم آور است. اما شما اگر به اين بيماري مبتلا هستيد، نبايد سکوت کنيد و سختي هاي آن را تحمل کنيد.
شما مي توانيد کارهايي را براي پيشگيري يا کنترل آن انجام دهيد:
– اين مشكل قابل حل است، پس اولين کار براي رفع آن اين است که حتما به پزشك مراجعه كنيد.
– هر 2 ساعت يک بار براي ادرار كردن به توالت برويد.
– در طول روز 6 تا 8 ليوان مايعات بنوشيد. نوشيدن آب كافي براي جلوگيري از عفونت ادراري لازم است.
– بعد از ساعت 8 شب از نوشيدن مايعات خودداري كنيد.
– لباس هاي آزاد و راحت بپوشيد.
– عضلات كف لگن را با تقويت كنيد. براي اين کار، تمرينات زير را انجام دهيد:
تمرين اول : هربار كه براي ادرار كردن به توالت مي رويد، چندين بار به طور ارادي، دفع ادرار را قطع و شروع كنيد.
تمرين دوم : ناحيه مقعد را سفت كنيد، مانند حالتي كه مي خواهيد مانع دفع مدفوع شويد و اين حالت را براي مدت 5 ثانيه حفظ نموده و بعد رها كنيد. در طول انقباض نفس خود را حبس نكنيد. اين كار را چندين بار در طول روز انجام دهيد. تكرار اين تمرين بايد در حدي باشد كه خسته نشويد. اين تمرين را در حالت ايستاده ، نشسته و يا خوابيده مي توانيد انجام دهيد.
– مثانه را تقويت كنيد.
براي اين كار سعي كنيد كم كم مدت زمان بيشتري ادرارتان را نگه داريد. براي شروع هر 2 ساعت يك بار ادرار كنيد. به تدريج سعي كنيد اين مدت زمان 2 ساعت را بيشتر كنيد. اين كه چقدر اين فاصلـه زمانـي را بيشتر مي كنيد به خودتان بستگي دارد، ولي بايد در حدي باشد كه ادرار نريزد. كم كم اين فاصله را به 3 تا 4 ساعت برسانيد. اين تمرين را لازم نيست كه شب ها انجام دهيد. با انجام اين تمرين توانايي مثانه براي نگه داشتن ادرار بيشتر مي شود.
در واقع بي اختياري ادرار و مدفوع، يعني عدم کنترل مثانه يا حرکات روده. اين حالت به اين دليل ايجاد مشکل مي کند که ممکن است در همان زماني که نياز به دستشويي داريد در اختيارتان نباشد. ممکن است دفع ادرار يا مدفوع به صورت کاملا غير منتظره رخ دهد، مثلا زماني که عطسه مي کنيد و يا اين که مي دويد.
اگر شما دچار بي اختياري هستيد، اين مساله را به خاطر داشته باشيد که شما تنها نيستيد، ميليون ها زن و مرد در سراسر جهان دچار اين مشکل هستند که بايد درمان شوند. مراجعه به پزشک به شما کمک مي کند که بهترين راه درمان خود را بيابيد.
اين حالت ممکن است موجب کناره گيري فرد از فعاليت هاي اجتماعي وي شود که بسيار اشتباه است.
بي اختياري ممکن است در همه افراد رخ دهد، ولي در بين زنان و سالمندان بيشتر شايع است. زناني که زايمان کرده اند، بيشتر در معرض خطر هستند. برخي شرايط پزشکي مانند ديابت و يا آسيب هاي بدني نيز ممکن است موجب شود تا شما کنترل ادرار و يا عضلات روده خود را از دست دهيد و به بي اختياري مبتلا شويد. درمان اين بيماري ها موجب مي شود تا شما کنترل خود را به دست آوريد.
خيلي از مردم مي توانند با ايجاد تغييراتي آسان در رژيم غذايي، فعاليت بدني، کنترل وزن و عدم مصرف دخانيات ، از بروز اين مشکل پيشگيري کنند.
اگر شما دچار بي اختياري هستيد، اين مساله را به خاطر داشته باشيد که شما تنها نيستيد، ميليون ها زن و مرد در سراسر جهان دچار اين مشکل هستند که بايد درمان شوند. مراجعه به پزشک به شما کمک مي کند که بهترين راه درمان خود را بيابيد.
مهم نيست که چند ساله هستيد. فعاليت بدني و سرگرمي هاي جالب براي سلامتي شما مفيد است. داستان هاي جالب بخوانيد و اگر مسن هستيد، مي توانيد داستان زندگي خود را نيز بنويسيد.
سوال : لطفادرموردآموزش نگهداری ادرار(تمرین مثانه) توضیح دهید
پاسخ :
تکرر ادرار علل مختلفی می تواند داشته باشد : عفونت سیستم ادراری ، عفونت و التهاب مثانه ، افزایش مصرف مایعات ، دیابت ، التهاب و بزرگی پروستات ، سنگ مثانه ، مصرف مایعان حاوی کافئین ، مصرف الکل ، یبوست و اضطراب .
در صورتی که مشکل شما فقط در طی روز می باشد و شب ها مشکلی با آن ندارید بیشتر مسائل اضطرابی مطرح خواهد بود .
سعی کنید از مصرف مواد کافئین دار خودداری کنید، مصرف مایعات روزانه خود را به 1.5 تا 2 لیتر محدود کنید ، فقط وقتی به دستشویی بروید که مثانه تان پر است ، اگر دچار یبوست هستید آنرا درمان کنید ، مثانه خود را تحت کنترل درآورید :
هر وقت احساس فوریت در نیاز با ادرار کردن دارید :
1- ابتدا کار خود را متوقف کنید
2- بنشینید
3- عضلات کف لگن خود را چند بار منقبض کنید
4- فکر خود را به مسئله دیگری معطوف کنید، مثلا به یک منظره و یا خاطره خوشایند فکر کنید ، یا از 100 دوازده تا دوازده تا کم کنید .
5- منتظر بمانید تا احساس فوریت در اجابت مزاج برطرف شود
6- حال اگر باز هم احساس نیاز برای ادرار کردن دارید به آرامی به سمت دستشویی حرکت کنید .
اگر با رعایت این مسائل باز هم مشکل داشتید لازم است بررسی های کاملی در خصوص عملکرد مثانه انجام شود . این بررسی ها باید تحت نظر متخصص اورولوژی صورت گیرد .
درمان با گیاه گزنه
مشخصات گیاه شناسی :
گیاهی است با ساقه چهارگوش که پوشیده از تار می باشد. برگ ها بیضوی شکل و نوک تیز و در حاشیه دندانه دار هستند. گل ها کوچک و به رنگ سبز روشن بوده و در گل آذین های خوشه مستقرند. دراثر تماس بدن با کرک های گزنده این گیاه محتویات سوز آور آنان که همان اسید فرمیک می باشد در پوست بدن وارد شده و باعث ایجاد سوزش می شود.
انتشار جغرافیایی :
گزنه در نواحی مرطوب غالب نقاط کشور خصوصاً در مناطق شمال، غربی و مرکزی ایران رویش دارد.
ترکیبات شیمیایی :
در ساختار گزنه ترکیباتی چون اسید فرمیک، تانن، موسیلاژ و عناصر معدنی همچون پتاسیم و کلسیم و همچنین ماده رنگی موسوم به اورتی سین وجود دارد.
قسمت مورد استفاده :
برگ و ریشه گزنه مورد استفاده دارویی دارند.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1.جلوگیری از ریزش مو : جوشانده ریشه گزنه و یا ریشه خیسانده گزنه در الکل که در طب گیاهی به طور خارجی استعمال می شود نه تنها از ریزش مو جلوگیری کرده رشد مو را نیز تقویت نموده و از طرف دیگر شوره سر را بر طرف می نماید.
2.درمان عدم کنترل ادرار : در برخی از افراد مسن که مبتلا به عدم کنترل ادرار می باشند مصرف دم کرده ریشه گزنه اثر درمانی خوبی دارد.
3.درمان بیماری های پوستی : بیماری های پوستی همچون اگزما با مصرف جوشانده 20 در هزار برگ گزنه به مقدار 3 فنجان در روز رفع می شود. البته همراه با درمان مذکور بایستی بیمار رژیم غذایی ملایمی نیز داشته باشد.
4.درمان خون دماغ : گزنه اثر بسیار قاطع در بند آوردن خون داشته و از این رو آن را می توان برای درمان خون دماغ، رفع اخلاط خونی، خونریزی در فواصل قاعدگی و استفراغ خونی تجویز نمود به این منظور از جوشانده 30 تا 60 در هزار برگ گزنه استفاده می شود.
منبع: پرشین شاپ