درمان پروستات با تخم کدو و روغن آن واقعیت دارد؟

درمان پروستات با تخم کدو

در بسیاری از آقایان با بالا رفتن سن پروستات دچار مشکل میشود. پروستات غده ای هم اندازه با گردو است که مایع منی را میسازد. تخم کدو حلوایی یک دانه خوراکی است. میتوانید تخم کدو را به صورت خام و یا روغن آن را مصرف کنید. این ماده سرشار از مواد مغذی است و میتواند به سلامت پروستات کمک کند. به همین علت تخم کدو حلوایی یک روش خانگی محبوب برای درمان بیماری های مردانه به شمار میرود.

در این مقاله با کاربردها و مزایای تخم کدو یا روغن آن در درمان پروستات آشنا میشویم. اگر میخواهید پروستات خود را درمان کنید حتماً به پزشکی مجرب و ماهر مراجعه کنید که در زمینه درمان پروستات و مدیریت عوارض پس از درمان تخصص داشته باشد. این کار خطرات و عوارض جانبی پس از درمان را کاهش میدهد و زمان بهبودی تان را نیز کوتاه تر میکند.

تحقیقات انجام شده در زمینه خواص درمانی تخم کدو


خواص درمانی تخم کدو

روغن تخم کدو و ترکیبی از این روغن با روغن نخل اره میتواند در کاهش علائم هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) مؤثر باشد. محققان دریافته اند مصرف روغن تخم کدو و روغن نخل اره از روش های درمانی مؤثر برای BPH به شمار میروند.

روغن تخم کدو میتواند مانع از برخی از انواع رشد پروستات شود. این مطالعه بر روی موش هایی انجام شد که با استفاده از تستوسترون و داروی مسدود کننده آلفا-پرازوسین تحریک شده بودند. بسیار معتقدند که تستوسترون در ایجاد BPH دخیل است اگرچه علت آن هنوز مشخص نشده است.

یک نظریه این است که رسوب کردن دی هیدروتستوسترون که یک متابولیت قوی تستوسترون به شمار میرود باعث رشد پروستات میشود.

مواد فیتوشیمیایی موجود در تخم کدو میتواند از تأثیر دی هیدروتستوسترون بر پروستات بکاهد. این ماده همچنین میتواند مانع از تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون گردد.

زینک برای عملکرد طبیعی پروستات بسیار ضروری است. در واقع پروستات سالم دارای بالاترین سطح زینک در بدن است. نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد که سطح زینک در بافت بدخیم پروستات و همچنین در بافت پروستات مردانی که به BPH مبتلا هستند در مقایسه با یک پروستات سالم پایین تر است. نتایج این مطالعات همچنین افزایش دفع زینک از طریق ادرار را نشان میدهند.

تخم کدو حلوایی سرشار از زینک است. توصیه شده است که روزانه نصف یک فنجان تخم کدو مصرف کنید تا زینک مورد نیاز بدن تأمین شود. در زمینه ارتباط زینک موجود در تخم کدو بر سلامت پروستات به تحقیقات بیشتری نیاز است. خوردن یک مشت تخم کدو چند بار در هفته میتواند زینک لازم برای سلامت بدن را تامین کند.

اضافه کردن تخم کدو به رژیم غذایی


تخم کدو در رژیم غذایی

دوز مصرفی تخم کدو برای درمان مشکلات پروستات دقیقاً مشخص نیست. برخی پزشکان توصیه میکنند برای حفظ سلامت عمومی بدن، روزانه یک مشت تخم کدو مصرف شود.

تخم کدو حلوایی خام یا بو داده را میتوانید از خواربارفروشی یا فروشگاه مواد غذایی طبیعی تهیه کنید. برخی از برندها این دانه را به صورت ارگانیک و بدون استفاده از آفت کش و کود های شیمایی پرورش میدهند.

درصورت داشتن کدو حلوایی میتوانید با انجام مراحلی که در ادامه آورده شده تخم کدو را برای مصرف آماده کنید:

  • تخم ها را از داخل کدو خارج کنید، سپس آنها را بشویید تا تفاله کدو از آنها جدا شود.
  • تخم ها را به صورت یک لایه روی یک پارچه تمیز پخش کنید. دانه ها را همان طور بگذارید تا پس از یک روز خشک شوند.

اگر نمیخواهید تخم کدو را به صورت خام مصرف کنید میتوانید آن را بپزید. تخم کدو را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر (با دمای ۷۷ درجه سانتی گراد) بگذارید تا بپزد.

برای طعم بهتر میتوانید مقدار کمی روغن زیتون و نمک دریا یا چاشنی مورد نظرتان را به تخم کدوها بزنید.

روغن تخم کدو را معمولاً از تخم کدوی پوسته شده تهیه میکنند، البته برخی از برندها پوسته های تخم کدو را جدا نمیکنند. این روغن را میتوانید به تنهایی مصرف کنید یا روی سالاد بریزید. روغن تخم کدو خیلی زود فاسد میشود و برای افزایش ماندگاری باید در محل خنک و تاریک نگهداری شود.

خطرات خوردن تخم کدو و نکات لازم


خطرات خوردن تخم کدو

  1. تخم کدو حلوایی سرشار از فیبر است به همین علت مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث ایجاد نفخ شود.
  2. خوردن یکباره مقدار زیادی از تخم کدو ممکن است باعث یبوست گردد.

اکثر افراد تخم کدو را به اندازه کافی مصرف میکنند و عوارض جانبی آن را تجربه نمیکنند. میتوانید تخم کدو را به صورت خام یا بو داده مصرف کنید. میتوانید پوسته های این دانه را نیز مصرف کنید. برای تهیه این دانه میتوانید به فروشگاه های مواد غذایی طبیعی مراجعه کنید.

پوسته تخم کدو جویدنی است. ممکن است هنگام جویدن این پوسته ها، لبه های آن تیز شود. اگر هنگام جویدن یا بعلیدن آن احساس خوبی ندارید میتوانید از تخم کدویی که پوسته آن جدا شده استفاده کنید.

تخم کدو سرشار از فیبر است. هر فنجان تخم کدو تقریباً ۱۲ گرم فیبر دارد. اگر میزان زیادی از آن را مصرف کنید ممکن است به گاز معده و نفخ دچار شوید.

فیبر به افزایش حجم مدفوع کمک میکند و در بلند مدت مانع از ابتلا به یبوست میشود؛ اما درصورت مصرف به یکباره میزان زیادی تخم کدو ممکن است دچار یبوست شوید.

به خاطر داشته باشید که تخم کدو حلوایی کالری و چربی بالایی دارد. یک فنجان تخم کدو حاوی ۲۸۵ کالری و ۱۲ گرم چربی است. درصورتی که به طور منظم تخم کدو مصرف کنید ممکن است منجر به بالا رفتن وزنتان شود.

بسیاری از افراد براساس تجربه‌شان معتقدند تخم کدو میتواند در درمان پروستات مؤثر باشد. با این وجود برای تأیید خواص تخم کدو بر سلامت پروستات به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است. در این مقاله قصد داریم بهترین روش های درمانی جایگزین را برای درمان پروستات به شما معرفی کنیم. این روش ها اثرگذاری بهتر و سریعتری نسبت به مصرف تخم کدو دارند.

بهترین روش درمان پروستات


روش های مختلفی برای درمان سرطان پروستات وجود دارد. مصرف داروهای طبیعی همچون تخم کدو یا روغن آن میتواند در درمان پروستات مؤثر باشد. با این  وجود به زمان زیادی نیاز است تا نتایج این روش های درمانی حاصل شود. برای درمان پروستات روش های دیگری نیز وجود دارد. به همراه پزشک خود میتوانید تصمیم بگیرید که کدام روش درمانی برای شما مناسب است. برخی از روش های رایج برای درمان پروستات عبارتند از:

مدیریت انتظار از نتیجه درمان

نتیجه درمان پروستات با تخم کدو

در صورتی که پزشک تان معتقد است سرطان پروستات شما بعید است به سرعت رشد کند، احتمالاً به شما توصیه میکند که آن را فوراً درمان نکنید و به جای آن صبر کنید تا ببینید آیا علائم تان به یکی از دو روش زیر بروز میکند یا خیر:

نظارت فعال

با نظارت دقیق بر سرطان پروستات از طریق انجام آزمایش PSA (آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات) و بیوپسی پروستات به صورت منظم و درمان سرطان پروستات تنها در صورت رشد پروستات یا بروز علائم بیماری.

درمان انتظاری

در این روش هیچ آزمایشی انجام نمیشود و پزشک هر علائمی را که بروز کند درمان میکند. این روش برای مردانی توصیه میشود که نهایتاً تا ۱۰ سال دیگر عمر میکنند.

جراحی

جراحی پروستات

پروستاتکتومی یک عمل جراحی است که در آن پزشک پروستات بیمار را برمیدارد. در پروستاتکتومی رادیکال، علاوه بر پروستات، بافت های اطراف آن را نیز برمیدارند.

رادیوتراپی

رادیوتراپی پروستات

در این روش از پرتوهای پرانرژی (شبیه به اشعه ایکس) برای از بین بردن سرطان استفاده میشود. در نوع رادیوتراپی وجود دارد:

رادیوتراپی خارجی

در این نوع رادیوتراپی، دستگاهی در خارج از بدن پرتوها را به سلول های سرطانی میتابند.

پرتودرمانی داخلی (براکی تراپی)

در این نوع رادیوتراپی، از طریق جراحی، ذرات رادیواکتیو را در داخل یا نزدیکی سلول های سرطانی قرار میدهند تا به مرور سلول های سرطانی را از بین ببرند.

سایر روش هایی که در درمان سرطان پروستات مورد استفاده قرار میگیرند و هنوز تحت بررسی و مطالعه قرار دارند عبارتند از:

کرایوتراپی

کرایوتراپی پروستات

در این روش درمانی، در داخل یا نزدیکی سرطان پروستات پروب مخصوصی قرار داده میشود تا سلول های سرطانی را منجمد کند و از بین ببرد.

شیمی درمانی

شیمی درمانی پروستات

در شیمی درمانی از داروهای های مخصوصی استفاده میشود تا سرطان را کوچک تر شود یا کاملاً از بین برود. این داروها ممکن است به صورت قرص مصرف شوند یا به داخل رگ ها تزریق شوند و گاهی نیز ترکیبی از هر دو روش.

درمان بیولوژیکی

در این روش به سیستم ایمنی بدن فرد بیمار کمک میشود تا بتواند با سلول های سرطانی مقابله کند. در برخی موارد از این روش برای کنترل عوارض جانبی سایر درمان ها استفاده میشود. این عوارض جانبی ناشی از واکنش بدن به داروها یا درمان‌های دیگر است.

هایفوتراپی

هایفوتراپی پروستات

در این روش درمانی امواج اولتراسوند را به سلول های سرطانی میتابانند تا سلول های سرطانی از بین بروند.

هورمون درمانی

در این روش از رسیدن هورمون های لازم برای رشد به سلول های سرطانی جلوگیری میکنند.

نکات مهم


مصرف تخم کدو درمانی مؤثر و پیش گیری کننده برای بیماری های مربوط به پروستات است. البته در این زمینه لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود تا بتوان از این درمان به عنوان یک درمان مکمل اصلی کمک گرفت. با مصرف تخم کدو به مدت چند هفته احتمالاً شاهد تأثیرات مثبت آن بر سلامت پروستات خود خواهید بود. نتایج مصرف تخم کدو حلوایی به وضعیت سلامت شما و دفعات مصرف تخم کدو و کیفیت آن بستگی دارد. میتوانید مصرف تخم کدو را جایگزین میان وعده‌های ناسالم کنید و از تأثیرات آن بر سلامت خود بهره مند شوید.

سؤالات متداول


چه دانه ای برای پروستات مفید است؟

مصرف تخم کدو حلوایی و روغن آن یکی از روش های درمانی محبوب برای درمان بزرگی پروستات است. تخم کدو حلوایی سرشار از مواد مغذی است و به سلامت پروستات کمک فراوانی میکند.

آیا تخم کدو میتواند بزرگی پروستات را برطرف کند؟

تخم کدو حاوی مواد مغذی بسیاری است و در کاهش بزرگی پروستات مؤثر است. تخم کدو حاوی ترکیبی به نام فیتواسترول است که به کاهش بزرگی پروستات کمک میکند. همچنین تخم کدو سرشار از زینک است، به همین خاطر تأثیر بسیاری بر سلامت پروستات میگذارد.

برای درمان پروستات چه مدت باید تخم کدو مصرف کرد؟

درمان پروستات با مصرف تخم کدو حدوداً ۱۲ ماه طول میکشد، که نسبتاً زمان زیادی است و بهتر است از روش دیگری برای درمان مشکلات پروستات خود کمک بگیرید.

چگونه میتوان برای درمان بزرگی پروستات از تخم کدو حلوایی کمک گرفت؟

میان بالا بودن سطح DHT و بزرگی پروستات ارتباط وجود دارد. پزشکان برای پیشگیری از BPH مصرف یک مشت تخم کدو پوسته شده (سه بار در هفته) را توصیه میکنند. میتوانید تخم کدو حلوایی را از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید.

تخم کدو را بهتر است چه زمانی از روز مصرف کرد؟

به طور کلی بهتر است تخم کدو را صبح یا به عنوان میان وعده مصرف کنید. کسانی که با مشکلات خواب درگیرند میتوانند درست قبل از خواب یا پس از شام تخم کدو را مصرف کنند.

مصرف تخم کدو برای چه کسانی ممنوع است؟

مصرف تخم کدو برای کسانی که فشار خونشان پایین است بی خطر نیست. اگر فشار خونتان پایین است مصرف تخم کدو برایتان ممنوع است زیرا تخم کدو خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و فشار خون را پایین می آورد. پیش از شروع مصرف این دانه حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

در صورت مصرف بیش از حد تخم کدو چه اتفاقی می افتد؟

خوردن بیش از حد تخم کدو اصلاً توصیه نمیشود. در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است دچار نفخ و باد معده شوید. فیبر موجود  در تخم کدو حجم مدفوع را افزایش میدهد و در بلند مدت از یبوست جلوگیری میکند با این حال با مصرف بیش از حد و به یکباره تخم کدو ممکن است دچار یبوست شوید.

روزانه چند دانه تخم کدو باید خورد؟

پزشکان توصیه میکنند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، روزانه یک چهارم فنجان (معادل ۳۰ گرم)‌ تخم کدو مصرف کنید.

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان